Novotel Breda
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Novotel Hotel Breda

Doctor Batenburglaan 74
4837 BR Breda
Nederland
T: +31 76 565 922-0
reservations@novotelbreda.nl

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplaner

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Points of Interest

Tips, activiteiten en bezienswaardigheden in Breda

Winkelen in Breda

Breda is dé stad om te gaan shoppen, voor jong en oud. Het winkelgebied van Breda is namelijk zeer veelzijdig. Zo zijn de grote merken als H&M, Zara, Mango en The Sting in het centrum gevestigd. Maar ook luxere merken zoals Hugo Boss, Nikki en Supertrash. In het centrum kan je uren shoppen, niet alleen voor kleding en schoenen maar ook voor woonartikelen, gadgets en keukengerei. Ook in de wijk het Ginneken kan gewinkeld worden. In deze wijk zijn boetiekjes en exclusieve winkels te vinden. Het is zeker de moeite waard om even door het Ginneken te lopen wanneer je in Breda gaat winkelen.

Gedurende het winkelen kom je genoeg leuke plekken tegen waar je even kan pauzeren. Het winkelgebied van Breda loopt namelijk van de Grote Markt helemaal tot aan het Ginneken. Strijk neer op een van de leuke terrasjes voor koffie met gebak, of ga lunchen op de Grote Markt. Shoppen in Breda wordt op deze manier echt een dagje uit!

Stedelijk Museum Breda

Het Stedelijk Museum Breda is een nieuw museum, geopend in juni 2017, dat is ontstaan doordat museum MOTI en het Stedelijk Museum in Breda zijn samengevoegd. Het museum is gevestigd in het pand van voormalig museum MOTI in de Boschstraat. Dit pand diende vroeger als gasthuis voor oude mannen, daklozen, zieken en passanten en werd het Oudemannenhuis genoemd. Het gebouw, ook wel De Beyerd genoemd, staat symbool voor het ontstaan en de groei van de stad Breda. In het museum wordt erfgoed en beeldcultuur bij elkaar gebracht. Dit betekend dat de geschiedenis van de stad Breda tot leven wordt gewekt in verschillende tentoonstellingen. Ook zijn in het museum de collecties van de gemeente Breda, Stichting Bisschoppelijk Museum, Jean Bergé,  Stichting ’t Armkinderhuys en Arme Weeshuys der Kerckn, Inbev Nederland BV, Stichting Niels Steenbergen en Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda aanwezig. Deze collecties bestaan uit beelden en kunstwerken die de stad Breda goed weergeven. Het Stedelijk Museum Breda vertelt je veel over de stad en is daarom zeker een aanrader voor toerist en bewoner!

Informatie Stedelijk Museum www.stedelijkmuseumbreda.nl/
Collectie Stedelijk Museum: www.stedelijkmuseumbreda.nl/collectie

Stadspark Valkenberg

Het prachtige Valkenbergpark is de verbindende factor tussen het park en het centrum van Breda. Wanneer u naar Breda komt met het openbaar vervoer is het park niet te missen. U loopt het station uit en ziet daar meteen de ingang van het park. Als de zon schijnt ziet u volop mensen in het park. Mensen die picknicken, op het terras zitten en in de speeltuin spelen kinderen. In Breda is dit dé plek om even te genieten met mooi weer. In de zomervakantie wordt er op iedere dinsdag een evenement georganiseerd in het park, Palm Parkies. De organisatie zorgt voor muziek, eet- en drinkgelegenheden en de bezoekers mogen, ook met zelf meegenomen eten en drinken, picknicken in het park. Gedurende het jaar vinden er ook andere evenementen plaats in het Valkenbergpark.

Oorspronkelijk was het park de kasteeltuin van de Heren van Breda, waaraan het park ook zijn naam te danken heeft. Het Valkenbergpark stond vroeger namelijk aan de van het valkenhuis waar vanuit de Heren van Breda en hun gasten de valkenjacht bedreven. Sindsdien is het park uitgebreid en echt de verbinding geworden tussen het centraal station van Breda en het centrum.

Belcrum Beach

Bezoekt u Breda met warm weer en wilt u een strand in de omgeving gaan opzoeken? Dat kan nu ook gewoon in Breda! In het noorden van Breda, aan de Mark, kunt u Belcrum Beach vinden. Het strand, dat als sinds 2013 bestaat, ligt midden in het hart van de Bredase industriële historie. Wat dit strand uniek maakt is dat het volledig is gebouwd met gerecycled materiaal en dat er een moestuin is aangelegd die zorgt voor de scheiding tussen het strand en het industrieterrein. Dit is nog eens verantwoord ondernemen!

Het stadstrand is ideaal om even lekker te ontspannen. Zittend in uw ligstoel of hangmat, onder het genot van een drankje, ziet u allerlei bootjes voorbij komen over de Mark. Voor de kinderen is Belcrum Beach 1 grote speeltuin. Zij kunnen hier lekker spelen in het zand en zandkastelen maken. Op Belcrum Beach worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd. Heeft u hier interesse in, bekijk de agenda van Belcrum Beach dan goed!

De Singel

Wilt u Breda op een rustige manier ontdekken of bent u al bekend met de stad maar wilt u het vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is een rondvaart over de bekende Singels een leuke activiteit!

Breda is volledig omringd door water die de Singels wordt genoemd. Vanaf het water zijn alle bezienswaardigheden zoals het kasteel, de kerk, de oude watertoren, het park, en nog veel meer te zien.
Tijdens een rondvaart over de Singels, vertelt de schipper aan boord over alle bezienswaardigheden en over de geschiedenis van de stad. Dit kan in een groep of privé, zonder extra’s of onder het genot van een lekker drankje, net waar u zin in heeft!

Het is ook mogelijk om zelf een boot te huren en over de Singels te varen, hierbij krijgt u instructies en een kaart mee. Op de smalle Singels kan er soms veel verkeer zijn en daarom moet u zich goed aan de regels houden. Sightseeing en sporten combineren? Vaar dan de Singels over met een kano!

Meer informatie is beschikbaar via www.vvvbreda.nl/nl/ontdek-breda/natuur-water/varen-in-breda/196

Ginneken Breda

Zoals iedere stad heeft Breda verschillende wijken. Een van die wijken is het Ginneken, deze wijk barst van de geschiedenis en cultuur. Het authentieke centrum van deze wijk bestaat uit een hele lange straat die vanuit het centrum van Breda doorloopt tot aan het Ginneken. In deze straat vind u alles; winkels, cafés, restaurants, kerken en ateliers. In deze straat komt u geen bekende merken tegen maar vooral speciaalzaakjes. Deze zaken maken het Ginneken zo bijzonder en hierdoor krijgt u het gevoel dat u in Frankrijk rondloopt.

In het Ginneken zit één pleintje, de Ginnekenmarkt, grenzend aan verschillende cafeetjes en restaurantjes, waar het meteen bomvol zit wanneer de zon schijnt. Op de Ginnekenmarkt kunt u heerlijk mensen kijken en genieten van een hapje en een drankje. Net om de hoek van het pleintje begint het natuurgebied het Mastbos, waar u langs de Mark heerlijk kunt wandelen. In het Ginneken is alles te vinden en is de perfecte plek wanneer u op zoek bent naar iets meer rust dan in het centrum van Breda. Zeker de moeite waard om dus eens af te zakken naar het Ginneken!

Kasteel van Breda

De Heren van Breda, telgen uit het vorstenhuis Oranje-Nassau, hebben in dit kasteel gewoond, hofgehouden, gefeest en hun macht uitgeoefend.

In 1198 stond er op de plaats van het huidige kasteel al een burcht en vlakbij die burcht bevond zich het Hof of de Herberghe van Breda.
Dit was een aanzienlijk huis, waar belangrijke verwanten, gasten en opperdienaren onderdak vonden. Er is in de loop der eeuwen aan dit Kasteel bijna voortdurend gesloopt en gebouwd.

Het Kasteel van Breda herbergt sinds 1828 de Koninklijke Militaire Academie en is ingericht als kazerne bestemd voor de opleiding van officieren van de Nederlandse krijgsmacht. Het kasteel is dus terrein van Defensie en niet vrij toegankelijk.

Het Kasteel is voor individuele bezoekers alleen toegankelijk tijdens rondleidingen, georganiseerd door de VVV Breda.

Groepsrondleidingen zijn het hele jaar mogelijk, op afspraak met VVV Breda.

De Grote Kerk van Breda, een Koninklijke Nassaukerk

Vanaf een grote afstand is hij al te zien, de Grote Kerk van Breda! De kerk, die al sinds 1547 bestaat, wordt ook wel Onze Lieve Vrouwe Kerk genoemd. De 97-meter hoge kerk staat midden in het centrum van Breda. Wanneer je een bezoekje brengt aan het centrum van Breda kun je dan ook niet om deze kerk heen.
De 15e eeuwse Grote Kerk is gebouwd door de (Oranje-) Nassaus, de voorvaderen van ons Koninklijk Huis. De vorstelijke uitstraling is niet alleen herkenbaar in de imposante buitenzijde van het gebouw, maar ook in de grafmonumenten, gewelf- en muurschilderingen in het gebouw.
Zeer bijzonder is de Prinsenkapel met zijn met bladgoud beklede plafond, waar de voorvaderen van ons Koninklijk Huis begraven zijn.

De van origine protestantse kerk wordt momenteel voornamelijk gebruikt als locatie voor concerten, tentoonstellingen, beurzen en cursussen. Wanneer er geen evenement in de kerk plaatsvindt, is de kerk vrij te bezoeken. Ook is het mogelijk om onder begeleiding van een gids naar de toren van de kerk te gaan. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.
Ben je een toerist in Breda of een echte Bredanaar? Je moet de toren van de Grote Kerk een keer beklommen hebben!

Begijnhof

Tijdens een bezoek aan Breda kan een wandeling naar de Begijnhof niet ontbreken. Wie het Begijnhof binnenstapt, via de poort aan de Catharinastraat, waant zich eeuwen terug in de tijd. Er heerste een serene sfeer, die nog altijd herinnert aan de vroegere begijngemeenschap, ondanks de onmiddellijke nabijheid van de drukke binnenstad. Het Begijnhof Breda werd opgericht op 22 maart 1267 en bestaat ononderbroken tot op de huidige dag. Wist u trouwens dat Begijnen vrouwen zijn die als alleenstaanden deel uitmaken van een soort vrije lekengemeenschap binnen de katholieke kerk? Ander dan een lid van een kloosterorde leggen begijnen geen eeuwige geloften af, alhoewel zij kuisheid en gehoorzaamheid beloven aan de uit eigen kring gekozen overste.

In Nederland bevonden zich ooit 38 Begijnhoven. Nu zijn er slechts twee over, die in Amsterdam en de ‘onze’ in Breda. Bij het bezoek dat koningin Wilhelmina met Prins Hendrik op 3 juli 1905 aan het Begijnhof bracht, stond in grote letters aan de binnenzijde van de poort van het Begijnhof: “Hulde en dank van het Begijnhof aan zijne eeuwenoude beschermers, het doorluchtige Huis van Oranje”. Het Begijnhof te Breda is met dit alles waarschijnlijk de instelling waarmee de Nassau’s in Nederland het meest langdurige contact onderhouden en wel vanaf de dagen, zes eeuwen geleden, van Johanna van Polanen, wier standbeeld het Bredase Begijnhof siert.